Trasee

  Startul se va da din păduricea din zona “Crucele” lângă formațiunile pietrose denumite Pietrele Mariei, la 2-3km de Greci.

  – La toate traseele pentru adulți (mult mai mult procentual la cel de Elite) vor fi porțiuni de piatră și bolovăniș. Deci multă atenție!

  – De asemenea zona este faimoasa pentru “colții babei”, fructul ascuțit al unei plante care face sită camerele. Recomandăm concurenților de la cursa MTB să foloseasca lichid anti-pană (vorbim din experiență), eliminând astfel cea mai mare parte din potențialele pene;

  – Ne păstrăm dreptul de a face modificări traseelor, inclusiv cu o zi înainte de concurs (după caz, vreme), fără însă ca acestea să modifice drastic configurația sau lungimea acestora.

  54 km cu 1700m diferență de nivel
  Traseul lung are urcări care-ți lasă sufletul în urmă și coborâri spectaculoase, dar și periculoase. Doar prima urcare este comună cu cei de la tura scurtă, următoarele fiind majoritatea grele si tehnice, pentru cei mai experimentați concurenți. Nu vă lăsați înșelați de faptul că traseul este scurt, gândiți-vă doar că nu prea aveți zone de odihnă pe acești 54 de km.
  Garantăm că traseul este 95% ciclabil pe uscat! Deși nu este lung, noi îl încadrăm între cele mai dificile și tehnice trasee neamenajate artificial din România.

  Track-ul pentru tura lungă poate fi descărcat de aici: Tura Lunga MMF 2022

  32 km cu 600m diferență de nivel
  Nu este foarte solicitant fizic, are o tehnicitate ușoară-medie, cea mai dificilă parte a lui fiind urcarea de aprox. 6km lungime, la 3km după start, apoi urmând un traseu valonat ce merge pe creasta principală a Măcinilor. Traseul se termină cu o coborâre lungă de aproximativ 9km din vârful munților, prin localitatea Greci până la ieșirea din aceasta, iar după alți 3km de fals-plat, e gata!
  (Atenție! NU este însă recomandat celor care se dau pentru prima oara pe off-road)

  Track-ul pentru tura scurtă poate fi descărcat de aici: Tura Scurta MMF 2022

  12 km cu 400m diferență de nivel
  Nu este foarte solicitant fizic, are o tehnicitate ușoară-medie, cea mai dificilă parte a lui fiind prima urcare de după start, apoi urmând un traseu valonat ce merge pe creasta principală a Măcinilor. Traseul se termină cu o coborâre destul de accidentată pe alocuri (pietre) până la ieșirea din pădure, la baza munților, iar după alți 3km de fals-plat ajungem înapoi la start, unde se termină concursul.
  Un traseu ușor spre mediu pentru obișnuiții concursurilor de trail-running, unde va conta viteza de deplasare pe teren variat.

  Track-ul pentru cross poate fi descărcat de aici: Cross MMF 2022

  23 km cu 800m diferență de nivel.

  Track-ul pentru semimaraton poate fi descărcat de aici: MMF SEMIMARATON 2022.gpx

  Traseele copiilor sunt de tip MTB XCO. Numărul turelor variază în funcție de categoriile de vârstă.

  Categoriile de vârstă XCO Copii (băieți sau fete) și lungimea traseelor:

  – 6-8 ani, două ture pe traseu de aprox. 1 km
  – 9-11 ani, trei ture pe traseu de aprox. 2,7 km
  – 12-14 ani, cinci ture pe traseu de aprox. 2,7 km

   

         

  Organizatori

   

  Asociatia Bike Works

  Sponsori

   

   

   

   

  HH_logo

   

  Dr. Oetker Vitalis

   

   

   

   

   

  derpan_logo

   

  bere_lup_logo

   

   

  Sprint Sports

   

   

   

  Prodconfort

   

   

  angelo

   

   

  THT Studios

   

   

  Passiflora

   

   

  rainic_store_logo

   

  relax_logo

  Parteneri

   

   

   

  Parteneri media

   

   

   

   

  Facebook

   

  Contactati echipa MMF

   

  Stiri recente

   
  Sunteți mulți, foarte mulți…ceea ce ne bucură, iar rugămintea noastră este sa ridicați kiturile de înscriere de vineri seara din zona start-finish pentru că sâmbătă dimineața poate fi foarte aglomerat. NU vom avea înscrieri la fața locului, lista fiind închisă. Chiar și în mesaje vom comunica mai greu în următoarele zile pentru ca totul ține