Trasee

  Startul se va da din paduricea din zona “Crucele” langa formatiunile pietrose denumite Pietrele Mariei, la 2-3km de Greci.

  – La toate traseele pentru adulti (mult mai mult procentual la cel de Elite) vor fi portiuni de piatra si bolovanis. Deci multa atentie!

  – De asemenea zona este faimoasa pentru “coltii babei”, fructul ascutit al unei plante care face sita camerele. Recomandam concurentilor de la cursa MTB sa foloseasca lichid anti-pana (vorbim din experienta), eliminand astfel cea mai mare parte din potentialele pene;

  – Ne pastram dreptul de a face modificari traseelor, inclusiv cu o zi inainte de concurs (dupa caz, vreme), fara insa ca acestea sa modifice drastic configuratia sau lungimea acestora.

  Traseul are 43 km cu 1300m diferenta de nivel
  Traseul lung are urcari care-ti lasa sufletul in urma si coborari spectaculoase dar si periculoase. Doar prima urcare este comuna cu cei de la tura scurta, urmatoarele fiind majoritatea grele si tehnice, pentr cei mai experimentati concurenti. Nu va lasati inselati de faptul ca traseul este scurt, ganditi-va doar ca nu prea aveti zone de odihna pe acesti 46 de km.
  Garantam ca traseul este 95% ciclabil pe uscat! Desi nu este lung, noi il incadram intre cele mai dificile si tehnice trasee neamenajate artificial din Romania.

  32 km cu 600m diferenta de nivel
  Nu este foarte solicitant fizic, are o tehnicitate usoara-medie, cea mai dificila parte a lui fiind urcarea de aprox. 6km lungime, la 3km dupa start, apoi urmand un traseu valonat ce merge pe creasta principala a Macinilor. Traseul se termina cu o coborare lunga de aproximativ 9km din varful muntilor, prin localitatea Greci pana la iesirea din aceasta, iar dupa alti 3km de fals-plat, e gata!
  (Atentie! NU este insa recomandat celor care se dau pentru prima oara pe off-road)

  12 km cu 400m diferenta de nivel
  Nu este foarte solicitant fizic, are o tehnicitate usoara-medie, cea mai dificila parte a lui fiind prima urcare de dupa start, apoi urmand un traseu valonat ce merge pe creasta principala a Macinilor. Traseul se termina cu o coborare destul de accidentata pe alocuri (pietre) pana la iesirea din padure, la baza muntilor, iar dupa alti 3km de fals-plat ajungem inapoi la start, unde se termina concursul.
  Un traseu usor spre mediu pentru obisnuitii concursurilor de trail-running, unde va conta viteza de deplasare pe teren variat.

  Traseele copiilor sunt de tip MTB XCO. Numarul turelor variaza în funtie de categoriile de vârsta.

  Categoriile de varsta XCO Copii (baieti sau fete) si lungimea traseelor:
  – 5-6 ani, o tura pe traseu de aprox. 1 km.
  – 7-8 ani, doua ture pe traseu de aprox. 1 km
  – 9-10 ani, trei ture pe traseu de aprox. 2,7 km
  – 11-12 ani, patru ture pe traseu de aprox. 2,7 km
  – 13-14 ani, cinci ture pe traseu de aprox. 2,7 km

         

  Organizatori

   

  Asociatia Bike Works

  Sponsori

   

   

   

   

   

   

  Dr. Oetker Vitalis

   

   

  Continental

   

  Force

   

  BBB

   

  muc-off

   

  Prodconfort

   

  shimano

  scott

  Passiflora

   

   

   

  angelo

  Parteneri

   

   

   

   

   

   

  Parteneri media

   
   

  Facebook

   

  Contactati echipa MMF

   

  Stiri recente

   
  STOP inscrierilor! Va mulțumim! Spunem punct înscrierilor la Macin Mountain Fun – Greci (2021) pentru ca am atins numărul maxim de participanți! Va mulțumim tuturor pentru interesul maxim si ne vedem la start! Pana atunci, spor la antrenamente!
  Am redeschis inscrierile! Vești bune la ceas de seara! Am redeschis inscrierile online pentru Macin Mountain Fun – Greci (2021). Click aici pentru a prinde un loc: https://www.bikeworks.ro/inscriere/.