Organizatori

.                                   

Trasee

Startul se va da din paduricea din zona “Crucele” langa formatiunile pietrose denumite Pietrele Mariei, la 2-3km de Greci.

Drumul din Bucuresti ca sa ajungeti in Greci (localitatea de langa care se va da startul), vi-l recomandam AICI:

– La toate traseele pentru adulti (mult mai mult procentual la cel de Elite) vor fi portiuni de piatra si bolovanis. Deci multa atentie!

– De asemenea zona este faimoasa pentru “coltii babei”, fructul ascutit al unei plante care face sita camerele. Recomandam concurentilor de la cursa MTB sa foloseasca lichid anti-pana (vorbim din experienta), eliminand astfel cea mai mare parte din potentialele pene;

– Datorita faptului ca JHMTB face parte din Cupa Nationala MTB Copii, traseele pentru copii vor fi create dupe regulamentul FRC.

– Ne pastram dreptul de a face modificari traseelor, inclusiv cu o zi inainte de concurs (dupa caz, vreme), fara insa ca acestea sa modifice drastic configuratia sau lungimea acestora.

Traseul are 46 km cu 1500m diferenta de nivel
Upgradat recent cu o extra bucla, traseul lung are urcari care-ti lasa sufletul in urma si coborari spectaculoase dar si periculoase. Doar prima urcare este comuna cu cei de la tura scurta, urmatoarele fiind majoritatea grele si tehnice, pentr cei mai experimentati concurenti. Nu va lasati inselati de faptul ca traseul este scurt, ganditi-va doar ca nu prea aveti zone de odihna pe acesti 46 de km.
Garantam ca traseul este 95% ciclabil pe uscat! Desi nu este lung, noi il incadram intre cele mai dificile si tehnice trasee neamenajate artificial din Romania.

32 km cu 600m diferenta de nivel
Nu este foarte solicitant fizic, are o tehnicitate usoara-medie, cea mai dificila parte a lui fiind urcarea de aprox. 6km lungime, la 3km dupa start, apoi urmand un traseu valonat ce merge pe creasta principala a Macinilor. Traseul se termina cu o coborare lunga de aproximativ 9km din varful muntilor, prin localitatea Greci pana la iesirea din aceasta, iar dupa alti 3km de fals-plat, e gata!
(Atentie! NU este insa recomandat celor care se dau pentru prima oara pe off-road)

12 km cu 400m diferenta de nivel
Nu este foarte solicitant fizic, are o tehnicitate usoara-medie, cea mai dificila parte a lui fiind prima urcare de dupa start, apoi urmand un traseu valonat ce merge pe creasta principala a Macinilor. Traseul se termina cu o coborare destul de accidentata pe alocuri (pietre) pana la iesirea din padure, la baza muntilor, iar dupa alti 3km de fals-plat ajungem inapoi la start, unde se termina concursul.
Un traseu usor spre mediu pentru obisnuitii concursurilor de trail-running, unde va conta viteza de deplasare pe teren variat.

Traseele copiilor sunt de tip XCO – cross-country olimpic (in ture pe distanta scurta). Numarul turelor variaza în funtie de categoriile de vârsta astfel:

Licentiati (Cupa Nationala a României)
– 5-6 ani, o tura pe traseu de aprox. 1,5 km.
– 7-8 ani, doua ture pe traseu de aprox. 1,5 km
– 9-10 ani, doua ture pe traseu de aprox. 2 km
– 11-12 ani, trei ture pe traseu de aprox. 2 km
– 13-14 ani, patru ture pe traseu de aprox. 2 km

Nelicentiati
– 5-6 ani, o tura pe traseu de aprox. 1,5 km.
– 7-8 ani, doua ture pe traseu de aprox. 1,5 km
– 9-10 ani, trei ture pe traseu de aprox. 1,5 km
– 11-12 ani, doua ture pe traseu de aprox. 2 km
– 13-14 ani, trei ture pe traseu de aprox. 2 km

Ne pastram dreptul de a face modificari traseelor, inclusiv cu o zi inainte de concurs (dupa caz, vreme), fara insa ca acestea sa modifice drastic configuratia sau lungimea acestora.

Toate cursele copiilor se vor face dupa regulamentul FRC.

       

Sponsori

 

 

 

 

 

 

Dr. Oetker Vitalis

 

 

 

 

ursus-cooler

 

 

 

Passiflora

 

explore

 

 

 

angelo

 

 

 

Parteneri

 

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri media

 
 

 

 

Facebook

 

Contactati echipa MMF

 


Stiri recente

 
Vestile bune circula repede! Oficial, am deschis inscrierile la cea de-a cincea editie in formula de eveniment Macin Mountain Fun! Anuntam un weekend de distractie, asa cum v-am obisnuit de-a lungul timpului, în perioada 7-9 iunie 2019, in aceeasi locatie de incalzit sufletul a Muntilor Macin. Si pentru ca ne place sa ne incumetam la
  Baieti 5-6 ani Locul Numar Nume Timp 1 106 Tofan Tudor 13:10 2 213 Stefanescu Vlad 14:04 3 101 Vlad Ionut 15:03 4 102 Topalescu Matei 17:00 103 Priguza Robert DNF 104 Neagu David DNF 107 Dinu Alexandru Florin DNF   Fete 5-6 ani Locul Numar Nume Timp 1 151 Sorescu Burgard Stefania 16:53