Organizatori

.                                   

Trasee

Startul se va da din paduricea din zona “Crucele” langa formatiunile pietrose denumite Pietrele Mariei, la 2-3km de Greci.

Drumul din Bucuresti ca sa ajungeti in Greci (localitatea de langa care se va da startul), vi-l recomandam AICI:

– La toate traseele pentru adulti (mult mai mult procentual la cel de Elite) vor fi portiuni de piatra si bolovanis. Deci multa atentie!

– De asemenea zona este faimoasa pentru “coltii babei”, fructul ascutit al unei plante care face sita camerele. Recomandam concurentilor de la cursa MTB sa foloseasca lichid anti-pana (vorbim din experienta), eliminand astfel cea mai mare parte din potentialele pene;

– Traseele pentru copii includ un traseu de MTB (15 km, cu 220m diferenta de nivel) pentru cei mai pregatiti juniori (11-12 ani, 13-14 ani), plus alte trasee mai mici – 6km pt 9-10 ani, 2km pentr 7-8 ani și 1km pentru 5-6 ani;

– Ne pastram dreptul de a face modificari traseelor, inclusiv cu o zi inainte de concurs (dupa caz, vreme), fara insa ca acestea sa modifice drastic configuratia sau lungimea acestora.

45 km cu 1000m diferenta de nivel
Are 3 urcari care-ti lasa sufletul in urma si 3 coborari spectaculoase dar si periculoase. Daca prima urcare este aceeasi cu cei de la amatori, urmatoarele doua (mai ales ultima – cariera) doar cei mai buni le pot urca pe bicicleta. Nu va lasati inselati de faptul ca traseul este scurt, ganditi-va doar ca nu prea aveti zone de odihna pe acesti 45 de km.
Garantam ca traseul este 99% ciclabil pe uscat! Desi nu este lung, noi il incadram intre cele mai dificile si tehnice trasee neamenajate artificial din Romania.

32 km cu 600m diferenta de nivel
Nu este foarte solicitant fizic, are o tehnicitate usoara-medie, cea mai dificila parte a lui fiind urcarea de aprox. 6km lungime, la 3km dupa start, apoi urmand un traseu valonat ce merge pe creasta principala a Macinilor. Traseul se termina cu o coborare lunga de aproximativ 9km din varful muntilor, prin localitatea Greci pana la iesirea din aceasta, iar dupa alti 3km de fals-plat, e gata!
(Atentie! NU este insa recomandat celor care se dau pentru prima oara pe off-road)

12 km cu 400m diferenta de nivel
Nu este foarte solicitant fizic, are o tehnicitate usoara-medie, cea mai dificila parte a lui fiind prima urcare de dupa start, apoi urmand un traseu valonat ce merge pe creasta principala a Macinilor. Traseul se termina cu o coborare destul de accidentata pe alocuri (pietre) pana la iesirea din padure, la baza muntilor, iar dupa alti 3km de fals-plat ajungem inapoi la start, unde se termina concursul.
Un traseu usor spre mediu pentru obisnuitii concursurilor de trail-running, unde va conta viteza de deplasare pe teren variat.

Traseul pentru copiii de 5-6 ani (o tura – 1km) si 7-8 ani (doua ture – 2km)

Traseul pentru copiii de 9-10 ani (8km):

Traseul pentru copiii din categoriile 11-12 ani (Start de la Km4 – 12 km), 13-14 ani (15km):

       

Sponsori

 

 

 

 

 

 

 

ursus-cooler

 

explore

 

 

Auchan

 

Dr. Oetker Vitalis

 

 

 

 

 

angelo

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri

 

 

 

 

 

 

Tupa Inclusiv

 

Parteneri media

 
 

 

 

Facebook

 

Contactati echipa MMF

 

Stiri recente

 
  Baieti 5-6 ani Locul Numar Nume Timp 1 106 Tofan Tudor 13:10 2 213 Stefanescu Vlad 14:04 3 101 Vlad Ionut 15:03 4 102 Topalescu Matei 17:00 103 Priguza Robert DNF 104 Neagu David DNF 107 Dinu Alexandru Florin DNF   Fete 5-6 ani Locul Numar Nume Timp 1 151 Sorescu Burgard Stefania 16:53
Macin Mountain Fun featuring Macin XC, Macin Cross si Junior Hercinic MTB va aduce hitul verii, “Sa nu zici ca nu stiai”, iar daca stiti versuri din melodie va rugam totusi sa le fredonati cu noi pentru ca va vor ajuta sa treceti cu bine de semnele de intrebare in ce priveste weekendul care vine.
Evenimentul Macin Mountain Fun este unul pe care-l dorim eminamente pentru mase (de lemn, din sticla, de ciclisti si alergatori – nu conteaza mancare sa fie!), chiar daca se intampla in antiteza cu bestialul traseul de elite pe care-l avem. Din aceasta dorinta au rezultat mereu anumite alegeri in organizarea curselor, dar mai ales in
Noul tricou de ciclism 100% personalizat creat pentru eveniment si produs de Bellotto ar fi al patrulea din “colectia Macin XC” si credem noi cel mai reusit. Realizat dintr-un material prietenos la atingere dar fara a pierde din proprietatile de respirabilitate, acesta imbina placut comfortul cu grafica de exceptie marca Macin Mountain Fun. Cu o
Fie ca vorbim de curse noi, trasee diferite, muzica live sau eveniment pe doua zile, in fiecare an incercam sa venim cu ceva nou, interesant sau inedit in organizarea Macin Mountain Fun. Anul acesta am zis sa incercam pionieratul – o categorie de e-bike! Da, stim, puristilor nu le place, unii vor alte tipuri de